Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Όταν μίλησε το ανθρώπινο κάρβουνο (του Ν. Λυγερού)


Καλήν εσπέραν


ΗΦΑΙΣΤΟΣ - Δεκέμβριος 2011, Ιανουάριος 2012 & Φεβρουάριος 2013

2011-12 και 2012-01_02 ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Κοπή πίτας και βραβεύσεις αριστευσάντων μαθητών 2010-2011 και διακριθέντων ε.ε. συναδέλφων

     Στη Λάρισα, στη ΛΑΦΛ, την 22α Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, και ώρα 11:30, θα βραβευθούν από το Παράρτημα Λάρισας του Συνδέσμου μας, παιδιά αποστράτων του ΤΧ νομού Λάρισας και παιδιά εν ενεργεία συναδέλφων του ΤΧ, καθώς και διακριθέντων συναδέλφων, που υπηρετούν στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, 303 ΠΕΒ, 304 ΠΕΒ, 307 ΤΣΥΑΥ και 1ο ΛΤΧ.



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εφημερίδα "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" - Σεπτέμβριος & Οκτώβριος 2011

2011-09_10 ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Εφημερίδα "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" - Ιούνιος & Ιούλιος 2011


2011-06_07 ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Εκδρομή του Συνδέσμου στην Ορεινή Ναυπακτία - 25 & 26-06-2011


             Πραγματοποιήθηκε , με μεγάλη επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2011 διήμερη εκδρομή του Συνδέσμου στην Ορεινή Ναυπακτία. Η συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη σε σημείο μάλιστα που υπήρξε ανάγκη να δυσαρεστήσουμε συναδέλφους που επιθυμούσαν τη συμμετοχή τους λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα δωμάτια.
        Κατά την πρώτη μέρα πέρα από το ταξίδι μετάβασης στη Ναύπακτο αφιερώθηκε χρόνος για την περιήγηση στην πανέμορφη Ναύπακτο τόσο στο θαυμάσια συντηρημένο ενετικό  Φρούριο όσο και στο πανέμορφο λιμάνι της. Η μέρα ολοκληρώθηκε με υπέροχο δείπνο στον θαυμάσιο ξενώνα.
        Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη στη ΙΜ Αμπελακιώτισσας από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα σε αλπικό τοπίο σ΄ ένα κατάφυτο με έλατα περιβάλλον. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου Στργου Ιωάννη  Κοζώνη στο χωριό του Τερψιθέα. Στο τρισάγιο που έγινε σε συγκινησιακή φόρτιση παρέστησαν εκτός των μελών του Συνδέσμου η σύζυγος και οι δύο θυγατέρες του Στργου Κοζώνη καθώς και κάτοικοι του χωριού. Η εκδρομή συνεχίσθηκε με γεύμα στην παραλία της Ιτέας και ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στην Αθήνα.
  Τα σχόλια των μελών ήταν άκρως θετικά γεγονός που υποχρεώνει το ΔΣ να αρχίσει την προετοιμασία της επόμενης εκδρομής που υπολογίζεται να γίνει στη Β. Ελλάδα (Αν. Μακεδονία και Θράκη) στο χρονικό διάστημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου και θα είναι 4ημερη διάρκειας.
 

 

Συνεστίαση στην Πάτρα - 07-06-2011


            Την 7 Ιουνίου του 2011 το Παράρτημα Πάτρας του Συνδέσμου μας οργάνωσε συνεστίαση για τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και τους φίλους τους και οικείους τους με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.
          Η συνεστίαση έγινε σε οικογενειακή ατμόσφαιρα και χαρά από την συνάντηση των παλαιών ‘’συμπολεμιστών’’. Οι ιστορίες, τα ανέκδοτα και τα περιστατικά από την κοινή ζωή κυρίως στο Τεχνικό Σώμα έδωσαν και πήραν.
          Ευχόμαστε πάντα τέτοια με υγεία και κέφι. Δείτε και αναγνωρίστε παλαιούς συναδέλφους και θυμηθείτε καλές στιγμές από την συνύπαρξη μαζί τους. Τις κακές στιγμές πετάξτε τις.

Εφημερίδα "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" - Απρίλιος & Μάϊος 2011

2011-04_05 ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των τεθνεότων μελών και μη του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικων Τεχνικού Σώματος - 10-04-2011

            Την Κυριακή 10η Απριλίου 2011 και ώρα 10:30 τελέσθηκε στον ΙΝ του Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των τεθνεότων μελών και μη του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικων Τεχνικού Σώματος. Ταυτόχρονα τελέσθηκε και αρτοκλασία υπέρ υγείας των εν ζωή μελών και του Συνδέσμου. Η τελετή έγινε σε ένα κατάμεστο ναό μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης μεταξύ των οικογενειών, συγγενών και φίλων των θανόντων αλλά και μελών του Συνδέσμου, που παραβρέθηκαν και τίμησαν τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων,  με έντονες τις μνήμες απο τη συνύπαρξη με τους συναδέλφους που βρίσκονται στους ουρανούς. Το μνημόσυνο ολοκληρώθηκε με ανάγνωση των ονομάτων των αειμνήστων συναδέλφων απο την κα Σίσσυ Κοζώνη, κόρη του αείμνηστου Στρατηγού Κοζώνη.
           
Μετά το τέλος του θρησκευτικού μέρους του μνημοσύνου παρατέθηκε καφές και κρύο πιάτο στη ΛΑΕΔ. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΑΑΣ κος Μαυροδόπουλος, γιός Αξκου του Τεχνικού Σώματος, σύσσωμο το ΔΣ του Συνδέσμου, μέλη  των οικογενειών των τεθνεότων και μεγάλος αριθμός μελών του Συνδέσμου.

 









Εκδρομή Αποστράτων Λάρισας στην Κεντρική Μακεδονία - 02 & 03-04-2011

     Μια καταπληκτική παρέα Λαρισαίων πραγματοποίησε 2ήμερη εκδρομή στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με τελικό προορισμό τα Λουτρά Πόζαρ, όπου οι πιο θαρραλέοι έκαναν και μπάνιο. Πρώτη στάση της εκδρομής, που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος, έγινε στη Βεργίνα όπου βρίσκονται ο τάφος του Φιλίππου του Β’ και του Πρίγκιπα Αλέξανδρου Δ’, γιου του Μέγα Αλέξανδρου. Επισκέφθηκαν επίσης το τουριστικότατο χωριό Άγιος Αθανάσιος με τα πέτρινα σπίτια, τους καταρράκτες της Έδεσσας, το Ιστορικό Πανόραμα στη Βέροια όπου υπάρχει μία διαρκής έκθεση αντικειμένων της σύγχρονης Ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας και η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου της Βέροιας (σκήτη), όπου είχαν την τύχη να τους ξεναγήσει ένας σεμνότατος διάκονος από τη Λάρισα. Όπως μας έλεγε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Παπαπαρίσης συνωμότησε το σύμπαν προκειμένου η εκδρομή να έχει απόλυτη επιτυχία και όλοι να περιμένουν την επόμενη.



Αιμοδοσία διοργάνωσε o Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Στρατού - 23-02-2011

     Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από το Παράρτημα Λάρισας του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Στρατού. Όπως είπε ο πρόεδρος του Παραρτήματος του συνδέσμου Σχης ε.α. κ. Απόστολος Παπαπαρίσης η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών κρίνεται ικανοποιητική και έδειξε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου μας επιθυμεί, από τις στήλες της εφημερίδας μας, να ευχαριστήσει από καρδιάς τους εθελοντές αιμοδότες και το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου αιμοδοσίας του νοσοκομείου της Λάρισας.

Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται, μόνο προσφέρεται…





Κοπή πίτας και βράβευση μαθητών στην Πάτρα - 30-01-2011











Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κοπή πίτας στη ΛΑΕΔ - 24-01-2011




Κοπή Βασιλόπιτας στη ΛΑΦ Λάρισας - 16-01-2011

Αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας, ομολογουμένως ουκ ολίγα κατά την προηγούμενη χρονιά, τα μέλη και οι οικογένειες του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Τεχνικού Σώματος Στρατού, συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, όπου:
·         Ο πρόεδρος του συνδέσμου Υπτγος (ΤΧ) ε.α. Ιερεμίας Τσιμπερδώνης και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας Σχης (ΤΧ) ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τυχερή Μονάδα ο 1ος ΛΤΧ και τυχερός της ημέρας ο Ανχης (ΤΧ) ε.α. Δημήτριος Κανιούρας.
·         Βράβευσαν τα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Τεχνικού Σώματος, που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2009-2010.
·         Βράβευσαν την αρχηγό Υπαξιωματικό του Τεχνικού Σώματος Τριανταφύλλου Χριστίνα, που αποφοίτησε από τη ΣΜΥ το 2010 και
·         Ενημερώθηκαν για τη δημιουργία της ομώνυμης πλην όμως πρωτότυπης και ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας τους (www.saatx.gr).
Την εκδήλωση, που κύλησε σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τίμησαν με την παρουσία τους οι Διοικητές του 303 ΠΕΒ (Λάρισα) Ανχης (ΤΧ) Σπυρίδων Ζώης, του 304 ΠΕΒ (Βελεστίνο) Σχης (ΤΧ) Κων/νος Λεράκης, του 307 ΤΣΥΑΥ (Στεφανοβίκειο) Σχης (ΤΧ) Γεώργιος Τοσιλιάνης, του 1ου ΛΤΧ (Λάρισα) Λγος (ΤΧ) Θωμάς Ραυτόπουλος, εκπρόσωπος από την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ Υπλγος (ΤΧ) Νικόλαος Σαμαρνιώτης, ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Λάρισας Υπτγος ε.α. Κων/νος Κούρτης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων υπαλλήλων ΥΕΘΑ κ. Αθανάσιος Καραμπούλας και 5μελή αντιπροσωπεία του συνδέσμου από την Αθήνα.




Χοροεσπερίδα στην ΛΑΦ Πατρών - 28-12-2010

            Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα στη ΛΑΦ Πατρών την Τρίτη το βράδυ στις 28 Δεκεμβρίου 2010 με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Παραρτήματος μετά των  συζύγων τους. Το οικογενειακό περιβάλλον της Λέσχης και το καλό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από εκλεκτό καλλιτέχνη φούντωσαν το κέφι που κράτησε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν οι 90 συμμετέχοντες στην χοροεσπερίδα και παράλληλα να διατηρηθεί η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, των φίλων και των οικογενειών τους.

 





Η ΣΑΑΤΧΣ Λάρισας στο 303 ΠΕΒ - 06-12-2011



Η ΣΑΑΤΧΣ Λάρισας στο 307 ΤΣΥΑΥ - 06-08-2011



Η ΣΑΑΤΧΣ Λάρισας στο 304 ΠΕΒ - 28-05-2010