Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Έκοψαν πίτα και βράβευσαν οι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Παραρτήματος Λάρισας του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκών ΤΧ Σώματος

     Με σύνθημα «Το Τεχνικό ξέρει να τιμά τα παιδιά του» πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Λάρισας η κοπή της βασιλόπιτας για το 2013 και η βράβευση διακριθέντων τέκνων και στελεχών του Τεχνικού Σώματος Στρατού περιφέρειας Θεσσαλίας. Τυχεροί της εκδήλωσης ο ΣΑΑΤΧΣ και η κα Ρίζου Βασιλική. Την πίτα που έκοψαν ο πρόεδρος του συνδέσμου Υπτγος ε.α. Ιερεμίας Τσιμπερδώνης και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης, ευλόγησε ο στρατιωτικός ιερέας Αιδεσιμότατος Δημήτριος Τζιαχρής, ενώ παρευρέθηκε και ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κκ Ιγνατίου, ο Πανοσιολογιότατος Κων/νος Δεληχρήστος.

Μετά την κοπή της πίτας, βραβεύτηκαν οι παρακάτω: 
(α) Ο Βασίλειος Ντζιαχρήστος γιος μέλους, επειδή ως επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, ανακάλυψε μια τεχνική που κάνει τα καρκινικά κύτταρα να «λάμπουν» σε σχέση με τα υγιή. Έτσι, κατά την επέμβαση, ο χειρουργός γνωρίζει επακριβώς την έκταση του ιστού που πρέπει να αφαιρεθεί. Το βραβείο έδωσε ο Υπτγος ε.α. Ιερεμίας Τσιμπερδώνης στον Υπτγο ε.α. Δημήτριο Ντζιαχρήστο (ο γιος του μένει μόνιμα Γερμανία).
(β) Ο Ανχης (ΤΧ) Ντάντος Αχιλλέας επειδή αρίστευσε στο μεταπτυχιακό του "Σύγχρονες Μέθοδοι Συστημάτων Ενέργειας, Διεργασιών και Αντιρρύπανσης" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το βραβείο έδωσε ο Ταξχος Αντώνιος Βιτετζάκης.
(γ) Ο Ανθστης (ΤΧ) Κοντοστέργιος Αθανάσιος, επειδή εργαζόμενος με μεγάλη προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο πέραν του ωραρίου και των τεχνικών καθηκόντων του, δημιούργησε με χαμηλό κόστος για την υπηρεσία, εσωτερικό δίκτυο ηλεκτρονικής διακίνησης αλληλογραφίας μεταξύ των Η/Υ του 307 ΤΣΥΑΥ. Το βραβείο έδωσε ο Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης. 
(δ) Ο Μόνιμος Λχίας (ΤΧ) Κουτσαπλής Χρυσοβαλάντης – Ραφαήλ, ως αρχηγός των αποφοιτησάντων από τη ΣΜΥ Υπαξκων του ΤΧ Σώματος για το 2012. 
(ε) Ο ΕΜΘ Λχίας (ΤΧ) Φαρής Σπυρίδων και ο ΕΠΟΠ Λχίας (ΤΧ) Κατσώρας Νικόλαος επειδή αρίστευσαν στα σχολεία «Πνευματοϋδραυλικών Συστημάτων Α/Φ - Ε/Π» και «Τεχνίτη Κινητήρων Α/Φ - Ε/Π» των ΗΠΑ, αντίστοιχα. 
(στ) Ο Βαλάσης Δημήτριος, η Κανάτα Ανθή, η Κατσικά Ευτυχία, ο Κοτσόπουλος Δημοσθένης, ο Λέτσιος Αλέξανδρος, ο Λέτσιος Κων/νος και ο Χριστοδούλου Απόστολος, τέκνα ε.ε. και ε.α. στελεχών ΤΧ Σώματος, που είτε αρίστευσαν ως μαθητές Λυκείου, είτε εισήχθησαν σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. 
     Στην εκδήλωση  που τίμησαν με την παρουσία τους ο ΑΒΕ της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Ταξχος Αντώνιος Βιτετζάκης, ο Διοικητής του 303 ΠΕΒ Σχης (ΤΧ) Σπυρίδων Ζώης οι εκπρόσωποι της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, του 304 ΠΕΒ (Βελεστίνο), του 307 ΤΣΥΑΥ (Στεφανοβίκειο), του ΣΑΑΤΧΣ Αθηνών, αλλά και πλήθος κόσμου, διαμορφώθηκε το νέο Τοπικό Συμβούλιο του ΣΑΑΤΧΣ λόγω αποχώρησης του Προέδρου Απόστολου Παπαπαρίση και του Ταμία Σωτηρίου Σινάτικα, όπως παρακάτω: Ανχης ε.α. Καραβίδας Θεοδόσιος (πρόεδρος), Ανθλγος ε.α. Βαλάσης Χρήστος (αντιπρόεδρος), Ανθλγος ε.α. Λιώνας Κων/νος (ταμίας) και Λγος ε.α. Δολμές Στυλιανός (γραμματέας).