Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Είστε Αυτοί και είναι Εκείνοι!!

     Διαβάζοντας τα γραφόμενα στη σελίδα του Λοχία Μεζάλα Αναστασίου στο facebook, φούσκωσαν τα στήθη μου από υπερηφάνεια, τεντώθηκαν οι αρτηρίες του λαιμού μου, κοκκίνισε το πρόσωπο μου και σφυροκοπούσαν τα μηνίγγια μου. Η καρδιά μου χτυπούσε τρελά και μου ήρθαν στη μνήμη μου Εκείνοι, άλλα τρία Παλληκάρια συμπολεμιστές μου, που σκοτώθηκαν στην Κύπρο το 1974.
Είστε Αυτοί
1. Λχιας Μεζάλας Αναστάσιος
2. Λχιας Ορφανίδης Γεώργιος
3. Στρτης Ανδρικόπουλος Κων/νος
Είναι Εκείνοι
1. Δνεας (ΤΧ) Ξανθόπουλος Αθανάσιος
2. Δνεας (ΤΧ) Πολυζώης Ιωάννης
3. Στρτης (ΤΧ) Καβρέντζος Δημήτριος
και άλλοι 102 Αξκοι, Υπαξκοι και Στρτες νεκροί και αγνοούμενοι της Ε.Λ.Δ.Υ.Κ., καθώς και πολλοί Άλλοι καθημερινά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, που δυστυχώς λησμονήθηκαν με την πάροδο του χρόνου.
     Δεν θα σας ξεχάσουν όμως, όσο αναπνέουν, οι γονείς σας, οι συγγενείς και φίλοι και εμείς οι συμπολεμιστές και συνάδελφοι σας.
     Για την ιστορία θα αναφερθώ στη Νότια Κορέα, που εδώ και εξήντα τέσσερα χρόνια, θυμάται και τιμά ακόμη τους Έλληνες πολεμιστές «βετεράνους» και τους απονέμει παράσημα και υλική αμοιβή 400 ευρώ στα εγγόνια τους.
     Εμείς τι κάνουμε για τους Ήρωες της Κύπρου;
     Εμείς τι κάνουμε για τους καθημερινούς Ήρωες που δίνουν την ψυχή τους για να εκτελέσουν το καθήκον τους, γι' αυτό που έχουν ορκιστεί να το υπερασπίζουν με πίστη και αφοσίωση μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους.
     Απλά τους λησμονούμε και τους καταρρακώνουμε.
Εμείς δεν σας ξεχνούμε.
Όλοι Εσείς
εγγράφεστε στο Πάνθεον των Ηρώων
Είστε Αθάνατοι!
στις καρδιές των Ελλήνων.
Να είναι ελαφρύ το Άγιο Ελληνικό χώμα που σας σκεπάζει!
Με σεβασμό συλληπούμεθα τους γονείς σας, τις συζύγους σας και τα παιδιά σας...
.


Ο Πρόεδρος
Παραρτήματος Σ.Α.Α.ΤΧ.Σ Περιφέρειας Θεσσαλίας
Ανχης (ΤΧ) ε.α. Θεοδόσιος Καραβίδας