Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ημερήσια εκδρομή στο φράγμα του Μέγδοβα απο το Παράρτημα του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας

                                                                                                     
Δραστηριότητες του Σ.Α.Α.ΤΧ.Σ ( Περιφέρειας Θεσσαλίας)

            Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, το Παράρτημα του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο φράγμα του Μέγδοβα, η οποία ονομάσθηκε το 1959 από τον Κων/νο Καραμανλή Λίμνη του Πλαστήρα, προς τιμήν του στρατιωτικού και πολιτικού ανδρός Νικολάου Πλαστήρα, αφού πρώτος αυτός είχε οραματισθεί να δημιουργηθεί εκεί τεχνητή λίμνη.
            Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε μεταξύ άλλων και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Κορώνης όπου προσκυνήσαμε την ομώνυμη θαυματουργό εικόνα και την Κάρα του Αγίου Σεραφείμ, που φυλάσσεται εκεί.
            Καθόλη την περιμετρική διαδρομή του φράγματος επικρατούσε θαυμασμός και ασυγκράτητα επιφωνήματα από τους εκδρομείς, με ποικίλους σχολιασμούς για τη μοναδική στον κόσμο ομορφιά που μεγαλούργησε η φύση στον τόπο μας.
            Δύο από αυτούς καταγράφω, «αυτά βλέπουν οι ξένοι και θέλουν να αλώσουν με τον τρόπο τους την Ελλάδα» και «Ούτε Ελβετικές Άλπεις, ούτε οι Κάτω Χώρες με τα φιορδ μπορούν να συγκριθούν μ’ αυτά τα μεγαλουργήματα της φύσης».
            Γευματίσαμε στο Χωριό Καλύβια Πεζούλας στις ωραίες και πεντακάθαρες ταβέρνες του και απολαύσαμε τις νόστιμες τοπικές λιχουδιές, σε προσιτές τιμές, για το σημερινό βαλάντιο των Αποστράτων Αξιωματικών.
            Τον απογευματινό μας καφέ τον απολαύσαμε στους πεζόδρομους των Τρικάλων, κοντά στον Ληθαίο ποταμό, που …ψάρευαν πρόσφατα τα ευρώ.
            Η επιστροφή στη Λάρισα παρόλη την ημερήσια κούραση ήταν χαμογελαστή και ευχάριστη και όλοι οι συνάδελφοι παρότρυναν μαζί με τις ευχαριστίες τους προς το Δ.Σ, του Παραρτήματος να διοργανώσουν και άλλη εκδρομή το Φθινόπωρο.
            Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους και ιδιαίτερα τον οδηγό του Λεωφορείου κ. Χρήστο Παπαργύρη για την άνετη και ασφαλή μεταφορά μας.

                                                                                                Ο Πρόεδρος
                                                                                       Θεοδόσιος Καραβίδας